Κατηγορίες

ΤIPS ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

 

Garden it yourself !


Ετοιμαστείτε για την Άνοιξη!!! 

 

 

 

 

Κλαδέψτε τις μπορντούρες σας

 

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φρεσκάρετε το έδαφος και να προσθέσετε λίγο λίπασμα για να τροφοδοτήσετε τα φυτά. Επίσης τώρα πρέπει να κλαδέψετε τον φράχτη σας για να αναπτυχθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε κάποια από τα πολυετή φυτά σας και να τα μεταφέρετε σε άλλο σημείο προσεχτικά. 

  

  

Ετοιμάστε το γκαζόν σας
Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε το χλοοκοπτικό από την αποθήκη μας και να κουρέψουμε το γκαζόν για πρώτη φορά.

 

Οι χορτοκοπτικές μηχανές λειτουργούν καλύτερα αν είναι καλά συντηρημένες. Τα μαχαίρια πρέπει να είναι καλά ακονισμένα και σωστά ζυγισμένα. Η σωστή κοπή βελτιώνει το κόψιμο του γκαζόν και έτσι αυτό αποκτά  ωραιότερη εμφάνιση και παραμένει υγιές αφού δεν τραυματίζεται.

  

  

Φυτέψτε θάμνους και δέντρα

 

Υπάρχει ακόμα χρόνος για να φυτέψετε γυμνόριζα φυτά, όπως οπωροφόρα δέντρα ή καλλωπιστικούς θάμνους. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 

  

  

Φυτέψτε τους βολβούς της άνοιξης

 

Φυτέψτε τους ανοιξιάτικους βολβούς σας. Είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος των πολύχρωμων και πανέμορφων λουλουδιών για τον κήπο σας τους επόμενους μήνες.


 

  

  

 Μην ξεχάσετε τα λαχανικά σας

 

Την Άνοιξη σπέρνουμε και φυτεύουμε σχεδόν όλα τα λαχανικά. Οπότε είναι μια πολυάσχολη εποχή για αυτούς που θέλουν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά. Ετοιμάστε τα παρτέρια σας, προσθέτοντας εμπλουτισμένη τύρφη και ανακατέψτε με το χώμα ώστε να γίνει αφράτο και ευκολοδούλευτο. Μην διστάζετε να ρωτήσετε τον γεωπόνο της περιοχής σας για καλλιεργητικές συμβουλές.

  

  

Να είστε φιλικοί με την πανίδα της περιοχής σας

 

Τα πτηνά και άλλα άγρια ζώα βοηθούν στην καταπολέμηση παρασίτων, εξισορροπούν το οικοσύστημα και ομορφαίνουν το τοπίο. Μην ξεχνάτε ότι ζουν και αυτά στο ίδιο περιβάλλον με εμάς και πολλές φορές χρειάζονται την προστασία μας. 

  

  

 


 

Και μην ξεχνάτε, στις δουλειές του κήπου η πιο όμορφη παρέα είναι τα παιδιά!!

 

Αφήστε τα να δουλέψουν μαζί σας, θα ενθουσιαστούν και αυτά και εσείς μαζί τους.

 

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.