Κατηγορίες

ΤIPS ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

  1. Αρχική
  2. ΤIPS ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

Garden it yourself !


Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι! 

 

 

 

Απομακρύνεται τα ζιζάνια!

 

Τα ζιζάνια είναι αναπόφευκτα, ακόμη και στους πιο καλοδιατηρημένους κήπους. Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα ζιζάνια βγαίνουν, αλλά υπάρχουν τρόποι να τα αποτρέψετε από την καλλιέργεια στον κήπο σας. Μπορείτε να φρεζάρετε το χώμα σας, ειδικά εάν πρόκειται να καλλιεργήσετε λαχανικά ή εάν είναι στο γκαζόν τα αφαιρούμε ένα - ένα. Είναι πιο δύσκολη εργασία από το να ψεκάσουμε αλλά έτσι αποφεύγουμε τα επιπλέον χημικά.

 

 


 

Λίπανση

 

Υπάρχουν πολλοί τύποι λιπασμάτων στην αγορά, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε έναν ειδικό κηπουρικής ποιο λίπασμα θα λειτουργήσει καλύτερα στον κήπο σας. Οι πιο υγιείς κήποι χρησιμοποιούν κάποιο είδος λιπάσματος επειδή το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους δεν παρέχει επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών σε φυτά και λουλούδια.

 

 


 

Φυτέψτε λαχανικά

 

Οι θερμότεροι μήνες είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε αυτά τα λαχανικά:

 

Φασόλια

 

Σέλινο

 

Καλαμπόκι

 

Πιπεριές

 

Κολοκύθα

 

 


 

Προετοιμάστε το χώμα

 

Το καλύτερο έδαφος επιτρέπει στις ρίζες να αναπτυχθούν γρήγορα και να εξαπλωθούν. Η καλλιέργεια βοηθά στη διάσπαση του εδάφους, ώστε τα θρεπτικά συστατικά και το νερό να εξαπλωθούν σε ολόκληρο το έδαφος. Η ενσωμάτωση στρώματος compost στο χώμα σας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον κήπο σας. Το στρώμα καλύπτει το έδαφος, προστατεύοντας το χώμα από τον ήλιο. Αυτό το διατηρεί πιο δροσερό, έτσι οι ρίζες των φυτών σας αναπτύσσονται καλύτερα.

 

Οτιδήποτε φτιάχνεται από οργανική ύλη - τεμαχισμένο ξύλο, άχυρο πεύκου, ένα μείγμα αποκομμάτων χόρτου και τεμαχισμένα φύλλα κ.λπ. - θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα το χώμα σας καθώς αποσυντίθεται και προσθέτει στη δομή του εδάφους σας. Επίσης αυτό το μείγμα είναι ιδανικό για τα σημεία που προορίζουμε για λαχανόκηπο.

 

 


 

Προσθέστε νέο χρώμα στην αυλή σας.

 

Μόλις φτάσει το καλοκαίρι πολλά ετήσια ανοιξιάτικα φυτά όπως ο πανσές ή η βιόλα εξαφανίζονται. Κάντε την αυλή σας να φαίνεται ομορφέτερη, απομακρύνονβτας τα παλιά φυτά και αντικαθιστώντας τα με καλοκαιρινές ποικιλίες που αγαπούν τη θερμότητα, όπως το αγήρατο και η ζίννια. Με τις υψηλές θερμοκρασίες αυτά τα φυτά αναπτύσσονται γρήγορα και σύντομα θα προσφέρουν μια όμορφα χρώματα στον κήπο σας.

 

Επίσης οι βολβοί της άνοιξης, όπως τουλίπες, υάκινθοι και νάρκισσοι θα ξεραθούν. Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν, αφαιρέστε τα αμέσως για να αποτρέψετε όποια λοίμωξη σε άλλα λουλούδια. Εάν το φύλλο είναι ακόμα πράσινο, μην τα αφαιρέσετε από το φυτό ή το λουλούδι.

 

 

  

Και μην ξεχνάτε, στις δουλειές του κήπου η πιο όμορφη παρέα είναι τα παιδιά!!

 

Αφήστε τα να δουλέψουν μαζί σας, θα ενθουσιαστούν και αυτά και εσείς μαζί τους.

 

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.